Historiefortælling

Billet kan også købes her på dette link

 

Simon Voigt (1989) er musiker og historiefortæller, som har slået sig fast ned på Fanø. Folkemusiktraditionen har lokket ham fra Tyskland til Danmark for 5 år siden, da han begyndte at læse på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg.

Nu arbejder han til dagligt som sanger, fortæller, underviser og projektleder i forskellige dele af landet.
Simons repertoire er for det meste eventyr fra tysktalende og skandinaviske kulturer, men han drager også inspiration fra nyskrevet litteratur og podcasts. Musik er et centralt element af hver forestilling, både originalt og traditionelt med mbira, fløjte, harmonika og sang.

Læs mere om Simon på hans hjemmeside https://www.oerkan.com/Ragnhild er af lidt ældre dato, nemlig fra 1955. Hun holder meget af den mundtlige fortælletradition og fortæller et miks af egne historier, eventyr, gamle sagn. Og H.C. Andersen. Han var en fantastisk historieskriver! Og så holder hun meget af den orientalske dans. Måske der kommer lidt af det denne aften.

 

- - o 0 o --

Ragnhild fortæller
 fra www.fortaelleridanmark.dk
Månedens fortæller januar 2017 er Ragnhild Kathrine Kallehauge

Hvorfor blev du fortæller?

Ren og skær tilfældighed. Jeg sad og surfede på nettet, og der faldt jeg over BestTellers og de kurser, de tilbyder. Meldte mig til. Bare sådan af ren og skær nysgerrighed. Og ja – det var ganske simpelt bare en fantastisk oplevelse. At min fantasi kunne få frit løb, og ingen rystede på hovedet af mig, men tværtimod kom med ideer til, hvordan det kunne blive forbedret.

Hvad fascinerer dig ved mundtlig fortælling?

Den tætte kontakt, der er mellem fortæller og tilhører. Og for mit vedkommende former fortællingen sig meget efter stedet, hvor jeg fortæller, og efter den respons, tilhørerne giver. Og det er lige så fascinerende at sætte sig og opleve en fortælling. At lade ordene danne billeder og indtryk inden i mig.

Hvornår begyndte din interesse for mundtlig fortælling?

Da jeg var barn, tror jeg. Jeg var et barn, der boede langt, langt ude på landet, hvor der ikke boede andre børn. Og så gik jeg rundt og fortalte historier for mig selv. Og for mine påklædningsdukker. Og for de køer, min far passede. Og de historier, min Bedstemor fortalte mig fra Bibelen – dem elskede jeg.

Hvor og i hvilke sammenhænge bruger du fortælling?

Jeg bruger det rigtig tit i mit arbejde på Fanø Turistbureau. Om sommeren har vi mange gæster, og der får de tit en historie eller to, når de kommer ind. Jeg bruger også fortællingen som en form for terapi – for mig selv. Og når der er nogen, der orker høre på mig!

Har du en foretrukken genre?

Nej, egentlig ikke.

Hvordan vil du selv karakterisere din fortællestil?

Puha. Den var lidt svær. Men ikke sødsuppeagtig. Mange af mine egne historier handler om det ikke ”helt så pæne” her i livet. Og jeg holder meget af de lidt mere mørke historier; og de lidt frække (men ikke sjofle!).

 Hvad er du optaget af i øjeblikket?

Jeg har genopdaget H.C. Andersen. Hvor er der mange af hans historier, der bare passer SÅ godt ind i den verden, vi lever i nu. Så er der en masse kvinder, der rumsterer i mit hoved – deriblandt nogle sigøjnere. De kommer nok ud på et eller andet tidspunkt. Jeg har stadigvæk drømmen om at lave en fortælle/danse ting. Den drøm er så småt på vej til at blive ført bare en lille smule ud i livet. Og så laver jeg i ny og næ noget sammen med Simon, der er en afsindig dygtig musiker og sanger – og historiefortæller. Så selvom Fanø FortælleFestival blev begravet her i 2016, er der ideer nok!

Faktaboks

Ragnhild Kathrine Kallehauge

Født 1955

Bor på Fanø

Uddannet erhvervssproglig korrespondent i 1978

Fortæller fra hmm – cirka 2009

www.bakskulden.dk

ragnhildkallehauge@godmail.dk

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.12 | 18:14
Vintersolhverv 2015 har modtaget 1
Du kan lide denne side